Scholen voor Nepal

Als kind had ik gehoord over een land ver over de oceanen en hoog in de bergen. Een land die hetzelfde topografie heeft als mijn moederland, Nepal; klein, bergachtig, met geen toegang tot de zee, dus zonder haven: Zwitserland, was veel rijker dan Nepal.

Waarom en hoe was het mogelijk dat Zwitserland veel rijker was, terwijl Nepal zo arm bleef, was een vraag waarop geen enkele volwassene mij een antwoord kon geven, tot dat ik zelf volwassen werd en veel ging reisen en in Nederland terecht kwam. Hier, merkte ik dat de communicatie tussen de overheid en de burgers via brieven, nieuwsbrieven en kranten plaatsvond. Ook dat burgers via brieven kunnen reageren op de plannen van de overheid en over de ontwikkeling van het land. Toen besefte ik dat het cruciale punt van deze manier van communiceren in alfabetisme lag! Bijna alle Nederlanders zijn alfabeet. Dus de sleutel tot ontwikkeling van een land ligt in educatie!

Authentic Nepali lunch
Enjoying an authentic Nepali lunch and contributing for a school in Nepal.

Vanaf het moment van dit besef, wil ik heel graag dat alle kinderen van Nepal naar school gaan en ze de mogelijkheden en middelen bieden om naar school te kunnen gaan. Zo begon mijn missie om een school te laten bouwen in Nepal. Ik ging er helemaal voor met  het bedenken en organiseren van diverse fondsenwerving acties om een school te laten bouwen in Nepal. Tot 2015, het jaar waarin een alles verwoestende aardbeving  Nepal trof. Alles was vernietigd, ook de bestaande scholen.

Mijn missie nam een andere wending, van het bouwen van één school naar het assisteren in het renoveren en herbouwen van meerdere scholen.

Via het bieden van financiële assistentie aan NGO’s  (lokaal en in Nederland), die school projecten op hun programma hebben, hoop ik een bijdrage te leveren aan het renoveren en herbouwen van scholen.

Ik kan natuurlijk alle steun gebruiken voor het leveren van een bijdrage aan de renovatie en het herbouwen van scholen te realiseren. Ik richt me tot iedereen die enthousiast is om mee te willen doen met de realisatie.

Wilt u ook helpen op een manier die binnen uw mogelijkheden ligt  of wilt u meer informatie over de school projecten? Dan nodig ik u graag uit om contact met mij op te nemen.

Voor de stand van zaken van de projecten klick hier.

 

Sponsoren van de Nepalese lunch

Logo Albert Heijn Rosmalen

Logo Wijnhuis Rosmalen

Logo Shera Surinaamse Winkel