Kirtika van Hunen-Malla

Photo KirtikaAls gecertifieerde trainer Crossing- Cultures (Interchange Institute Washington DC) geef ik trainingen, workshops en  lezingen voor organisatie en professionals over ‘culturele intelligentie’.

Ik ben gevraagd door de Fontys Hogeschool in Tilburg om colleges te geven aan eindejaar universiteit (internationale) studenten over Dutch Culture & Language. ik doe het met veel plezier.

Al van jongs af heb ik de gelegenheid gekregen om op te groeien tussen de culturen van Nepal en India. Hierna ben ik gaan studeren in Nederland. Vervolgens ben ik gaan werken bij internationale NGO’s in Nepal. Na het trouwen met mijn Nederlandse man, ben ik 21 jaar geleden geïmmigreerd naar Nederland. Ik heb ruim 17 jaar gewerkt voor de overheid in Nederland.

De oorsprong van mijn carrière ligt in het thema Duurzaamheid door het  behalen van een Masters opleiding in Natuur en Milieu. Hiernaast was ik werkzaam als vrijwilliger bij diverse instanties. Gedurende die tijd merkte ik op dat mensen niet alleen vragen over mijn vakgebied stelden, maar ook mij hun persoonlijke problemen en over wat hun bezig hield toevertrouwden. Het heeft even geduurd voor dat ik me realiseerde  dat die mensen  een paar luisterende oren genoeg vonden om aan een band op te bouwen. Dit in combinatie met mijn vaardigheid om een spiegel voor te houden door de juiste vragen te stellen, gaven hun de mogelijkheid om te reflecteren en keuzes te maken die hun hielpen om verder in het leven te gaan.

Na een lange tijd mensen onbewust te hebben geholpen, zet ik nu mijn levenservaring van het leven tussen culturen gecombineerd met mijn vaardigheden om te luisteren en vragen stellen in om mensen te helpen hun eigen Paradise tussen culturen te creëren.

Ik geloof  dat het mogelijk is voor elke mens om je thuis te voelen tussen twee culturen, want ik ervaar het elke dag weer. Dit geloof is mijn drijfveer om mensen te helpen. Dus, met het motto ‘Sharing what I know to help people grow’ heb ik een boek ‘Dutch-ess from the Himalayas’ geschreven en uitgebracht. Via  lezingen  en coaching  help  ik mensen om zich  ‘thuis te voelen’ tussen culturen zonder hun eigen culturele identiteit  los te hoeven laten. Dit is erg belangrijk voor me.

Ik ben een gediplomeerde trainer en geeft ik acculturatie trainingen en ik coach mensen afkomstig vanuit alle landen, die leven en werken in een cultuur die anders is dan hun eigen cultuur. In mijn manier van coachen en trainen ligt de nadruk op mensen stimuleren hun eigen keuzes te maken om zelfredzaam te zijn tussen twee culturen.

Werkervaring en academisch achtergrond:  Linkedin.com/in/kvanhunen.

Wat zeggen mensen over mij?